Orange County, USA

När vi kom i kontakt med Orange County Automotive var de ett litet familjedrivet bilplåtslageri som tog emot fordon för mindre reparationer och viss lackering.

Problem

Företaget hade ingen egen lackering, vilket gjorde att de tvingades tacka nej till många uppdrag eller anlita extern hjälp. Orange County Automotive hade då som mål att bli ett komplett skadecenter, för alla typer av fordon. 

Lösning

Vår lösning blev en modern kombibox med 70% återvinning, vilket var en stor revolution för lackboxar i USA. Precis som vid andra internationella projekt installerades denna anläggning av vår personal på plats. Vi är även alltid noga med att låta någon av våra experter tar hand om utbildningen av anläggningen, oavsett var vi befinner oss. 

Resultat

Idag har företaget utvecklats från att vara ett litet bilplåtslageri till att bli ett komplett skadecenter. Lackanläggningen har varit i drift i flera år och har aldrig behövt några justeringar eller reparationer. Endast ett fåtal beställningar av reservdelar har tillkommit.


Internationellt

Våra produkter är utvecklade för att klara riktigt tuffa miljöer. Av den anledningen har vi haft många spännande projekt i länder som Angola, Algeriet, Saudiarabien, Thailand, USA, Sibirien och Kina.

Volvo Newton Thailand

Vi är nu färdiga med ett av våra projekt i Thailand. Pivab vill tacka våra medarbetare PIVAB ASIEN: Finlay Coady, Andrea Busayasakul och Krid Kansupattanakul, de har gjort ett exemplariskt jobb och...

Toyota Tammer-Auto

Specialdesignade lackboxar blev modellen i för Toyota i Tammerfors. Lösningen gav stora energivinster och en betydligt bättre arbetsmiljö.

Närko, Finland

En av Europas ledande aktörer inom tillverkning av karosser och lastbilssläp.

Volvo, Beijing

Volvos nya lackverkstad i Beijing.

KWH Mirka

"Kvaliteten och kunskapen var avgörande när vi valde Pivab som leverantör", säger Ulf-Peter Åstrand, produktchef bileftermarknad.

Toyota Tammer Auto

Toyota Tammer Auto

Glenns Billakkering AS

Glenns Billakkering AS