Att starta lackverkstad.

Inom Volvohandeln finns det drygt 80 skadeverkstäder med uppgift att samarbeta med försäkringsbolag och ta hand skadebesiktning, plåtreparationer och lackering.

Problem

Vissa Volvoverkstäder har ingen egen lackverkstad, vilket medför att de vid lackuppdrag blir tvungna att anlita extern hjälp. 

Lösning

På uppdrag av Volvo Personbilar Sverige har vi tagit fram en utbildning med mål att göra återförsäljarens beslut att starta egen lackeringsverkstad lite enklare. Utbildningen är pedagogiskt upplagd och visar hur de viktigaste stegen i uppstartsprocessen blir gjorda i rätt ordning och i rätt tid. Utbildningen skapar även rätt förväntningar på resursinsatser och tidsåtgång. 

Utbildningen är framtagen i samarbete mellan PIVAB AB och Volvo Personbilar Sveriga AB.

Resultat

Utbildningen har genomförts flera gånger och av de deltagande verkstäderna känner sig kunden/beställaren tryggare att starta upp en egen lackverkstad.


Konsultation

Du behöver inte vara kund hos oss för att få tillgång till vår expertis. Pivabs experter är alltid bokningsbara och tillgängliga för frågor inom verksamhetsutveckling, utbildning och optimering.

Dammfri lackering

En utbildning i dammfri lackering.