Baltic Yachts

Båttillverkaren Baltic Yachts ligger utanför Jakobstad i Finland och tillverkar några av världens mest exklusiva segelbåtar. Båtarna går enbart på export och då främst till länderna kring Persiska viken.

Problem

Här låg den stora utmaningen i att skapa och leverera en lackanläggning åt ett företag med mycket höga krav på dammfritt och rätt luftfuktighet. En anläggning med hög återvinning var också viktig då driftskostnaderna inte fick bli för höga. För oss handlade det med andra ord om att visa att vi och våra produkter håller för de mest extrema krav. 

Lösning

Med krav på fantastisk lackfinish är mycket luft i anläggningen A och O. Vår lösning blev därför en specialkonstruerad lackbox med tillhörande mixrum. Då Baltic Yachts hade planer på att börja tillverka ännu längre båtar i framtiden var den nya boxen redan vid installation förberedd för ytterligare snabb utbyggnad.

Resultat

Inga mätningar är gjorda, men lackanläggningen vi levererade har visat goda resultat och Baltic Yachts är mycket nöjda.

balticyachts.fi


Verkstadsindustri

Det finns fler saker än person- och lastbilar som behöver lackeras. Våra produkter och system fungerar lika bra vid lackering av båtar, tåg, köksluckor, detaljer eller något helt annat.

Aston Harald Composite

Under 2016 tillverkades ett femtiotal M32 katamaraner på Aston Harald Composite. På Hönö limmas, slipas och lackas båtarna i en Pivab Dent Extend.

CIDAN Machinery

CIDAN Machinery färdigställer en maskin om dagen. Produktionstakten ställer höga krav på korta torktider och en god ventilation.

BAE System Hägglunds

Ett verkstadsföretag som bland annat jobbar åt försvarsmakten.

MPA Måleriproduktion

Plats: Västerås Leverans: 2013 Yta på anläggningen: 1170m²

Ekeri Finland

En tillverkare av släp till lastbilar.