Ekeri Finland

Ekeri bygger släp till lastbilar och ligger utanför Jakobstad i Finland. Företaget har omkring 160 anställda och är kända för produkter av mycket hög kvalitet.

Problem

Ekeri hade problem med återkommande driftstörningar på deras befintliga anläggning och en anläggning som inte motsvarade deras arbetsprocess. Även återvinningen var undermålig.

Lösning

För att lösa deras problem skapade vi en komplett, specialanpassad kombibox med genomfart för lastbilar/släp. Totalt 6x6x20 meter. Mobila (tryckluftsdrivna) arbetsplattformar(Wall-man) monterades på sidorna i boxen, vilket ger bättre arbetsmiljö och minskar risken för skador. Båda återvinningsaggregaten placerades på boxens tak för uttnyttja utrymmet optimalt och för att inte belasta golvytan som utger produktionsyta.

Resultat

Ekeri är mycket nöjda med resultatet. Sedan invigningen av den nya anläggningen har de betydligt färre driftsstörningar och ett mycket bättre flöde. Efter arbetet med Ekeri i Finland har vi även arbetat med Ekeris anläggning i Raufoss, i Norge. 


Verkstadsindustri

Det finns fler saker än person- och lastbilar som behöver lackeras. Våra produkter och system fungerar lika bra vid lackering av båtar, tåg, köksluckor, detaljer eller något helt annat.

Aston Harald Composite

Under 2016 tillverkades ett femtiotal M32 katamaraner på Aston Harald Composite. På Hönö limmas, slipas och lackas båtarna i en Pivab Dent Extend.

CIDAN Machinery

CIDAN Machinery färdigställer en maskin om dagen. Produktionstakten ställer höga krav på korta torktider och en god ventilation.

BAE System Hägglunds

Ett verkstadsföretag som bland annat jobbar åt försvarsmakten.

MPA Måleriproduktion

Plats: Västerås Leverans: 2013 Yta på anläggningen: 1170m²

Baltic Yachts

En tillverkare av några av världens mest exklusiva båtar.